Esneklik, ma atletizmin anne bir bileşenidir. Elastik olduğunuzda, henüz rahat ma henüz aşırı bir akım yelpazesi ile akım edebilirsiniz. Işte sizi henüz acar ma koordineli ağıl getirebilir ma hem de yaralanmaları önlemenize bile destek belki.
Esnekliğinizi çoğaltmak amacıyla yapabileceğiniz birnice değişik germe egzersizi vardır. Arz münteşir olanlardan bazıları:
- Hamstring streç
- Murabba Streç
- Kaide fleksör streç
- Kobra streç
- Yavru Pozu
Yoga yaparak esnekliğinizi bile artırabilirsiniz. Yoga, germe, soluk egzersizleri ma meditasyonu birleştiren bir zihin-beden uygulamasıdır. Esnekliğinizi, gücünüzü ma dengenizi geliştirmenize destek belki.
Germe hikayesinde yeniyseniz, az az adım atmak ma egzersizlerinizin yoğunluğunu ma süresini az az arttırmak önemlidir. Ek olarak vücudunuzu dinlemeli ma ateş hissediyorsanız durmalısınız.
Germe, esnekliğinizi iyileştirmenin ma henüz zarif bir vücut elde etmenin mükemmel bir yoludur. Işte ipuçlarını izleyerek, esnekliğinizi emin ma müessir bir halde geliştirebilir ma fitness hedeflerinize ulaşabilirsiniz.
Gerilmenin yararları
Streçlemenin aşağıdakileri içeren birnice faydası vardır:
- Geliştirilmiş elastikiyet
- Azaltılmış faydalanma riski
- Artan akım aralığı
- Geliştirilmiş mevzi
- Azaltılmış adale ağrısı
- Gelişmiş rehavet
Germe, umumi sağlığınızı ma refahınızı geliştirmenize bile destek belki. Stresi azaltabilir, uykuyu iyileştirebilir ma cankuşu halinizi artırabilir.
Germe Önlemleri
Germe esnasında katılması ihtiyaç duyulan dar tedbir vardır:
- Usulca başlayın ma antrenmanlarınızın yoğunluğunu ma süresini az az artırın.
- Vücudunuzu kulak verin ma ateş hissediyorsanız durun.
- Gererken zıplamayın.
- Çılgın gerilmekten kaçının.
- Antipatik kasları germeyin.
Işte önlemleri izlem ederek, esnekliğinizi emin ma müessir bir halde geliştirebilir ma fitness hedeflerinize ulaşabilirsiniz.
Hissedar germe hataları
İnsanların şunları içeren dar münteşir germe yanlışı vardır:
- Gerildiğinizde zıplama.
- Çılgın gerilme.
- Oldukca mufassal vakit bir streç ağrımak.
- Antipatik kasları çekmek.
- Oldukca geriliyor.
Işte hatalardan kaçınarak yaralanmaları önlemeye ma esnekliğinizi artırmaya destek olabilirsiniz.
Hangi çoğunlukla germelisiniz?
Uzatmanız ihtiyaç duyulan kesafet, bireysel ihtiyaçlarınıza ma fitness hedeflerinize bağlıdır. Sadece, bir çok eş haftada minimum 2-3 kere germeyi hedeflemelidir.
Germe hikayesinde yeniyseniz, antrenmanlarınızın sıklığını ma süresini usulca başlatmak ma az az çoğaltmak arz iyisidir. Ek olarak vücudunuzu dinlemeli ma ateş hissediyorsanız durmalısınız.
Germe, esnekliğinizi iyileştirmenin ma henüz zarif bir vücut elde etmenin mükemmel bir yoludur. Işte ipuçlarını izleyerek, esnekliğinizi emin ma müessir bir halde geliştirebilir ma fitness hedeflerinize ulaşabilirsiniz.
Hususiyet | Yanıt |
---|---|
Esneklik | Eklemlerinizi anda bir akım aralığında akım ettirme kabiliyeti. |
Germe | Kasları ma tendonları uzatarak esnekliği artırmaya destek olan bir talim. |
Ihsan | Harekette zarif ma zarif olma kalitesi. |
Bir bireyin yahut hayvanın fizyolojik yapısı. | |
Yoga | Fizyolojik duruşları, soluk egzersizlerini ma meditasyonu birleştiren bir zihin-beden uygulaması. |
İi. Esneklik egzersizleri
Esneklik egzersizleri, eklemleriniz ma kaslarınızdaki akım aralığını arttırmak amacıyla tasarlanmıştır. Duruşunuzu iyileştirmenize, ağrıyı azaltmanıza ma yaralanmaları önlemenize destek olabilirler. Birnice değişik elastikiyet egzersizi türü vardır, sadece arz münteşir olanlardan bazıları şunlardır:
- Statik germe
- Canlı germe
- PNF germe
- Yoga
- Pilates
Esneklik egzersizleri yaparken, vücudunuzu uymak ma ateş hissediyorsanız durmanız önemlidir. Ek olarak antrenmanlarınızın yoğunluğunu ma süresini zamanla az az artırmalısınız.
Şayet elastikiyet egzersizlerinde yeniyseniz, bir programa başlamadan ilkin doktorunuzla yahut kalifiye bir şahsi antrenörle bahsetmek âlâ bir fikirdir. Bireysel ihtiyaçlarınıza nazaran uyarlanmış emin ma müessir bir düşünce geliştirmenize destek olabilirler.
III. Esneklik amacıyla yoga
Yoga, esnekliği çoğaltmak ma henüz zarif bir vücut elde geçmek amacıyla mükemmel bir yoldur. Yoga, kaslarınızı gerdirir ma kuvvetlendirir, dengenizi ma koordinasyonunuzu geliştirir ma rahatlamanıza destek sunar. Birnice değişik yoga türü vardır, bu yüzden fitness seviyeniz ma alaka alanlarınız amacıyla doğru olan bir adet bulabilirsiniz.
Yogada yeniyseniz, uygulamanızın uzunluğunu ağır ma az az çoğaltmak önemlidir. Ek olarak vücudunuzu dinlemeli ma ateş hissediyorsanız durmalısınız.
İşte elastikiyet amacıyla yogaya adım atmak amacıyla birtakım ipuçları:
- Cesur süregelen bir yoga sınıfı yahut DVD seçin.
- Uygulamanıza başlamadan ilkin vücudunuzu ısıtın.
- Vücudunuzu kulak verin ma ateş hissediyorsanız durun.
- Neticeleri aramak amacıyla tertipli olarak yoga uygulayın.
Yoga, esnekliği çoğaltmak ma henüz zarif bir vücut elde geçmek amacıyla mükemmel bir yoldur. Idman yapmanın emin ma müessir bir yoludur ma hem de stresi azaltmanıza ma umumi sağlığınızı iyileştirmenize destek belki.
IV. Iyi mi gerilir
Germe, esnekliğinizi ma hareketliliğinizi artırmanın bayağı bir yoludur. Ek olarak ağrıyı azaltmaya, duruşunuzu iyileştirmeye ma yaralanmaları önlemeye destek belki. Germenin birnice değişik yolu vardır, sadece birtakım umumi ipuçları şunları ihtiva eder:
- Usulca başlayın ma henüz elastik ağıl geldikçe gerilmelerinizin yoğunluğunu az az artırın.
- Seçkin bir streç saniyeler ila 1 lahza tutun ma koyu soluk karşı.
- Vücudunuzu kulak verin ma ateş hissediyorsanız durun.
- Arz âlâ sonuçlar amacıyla haftada minimum 3 kere uzatın.
İşte esnekliğinizi artırmanıza ma henüz zarif bir gövde elde etmenize destek olabilecek birtakım spesifik esnemeler:
- Hamstring Stretch: Ayaklarınız kural kalınlığında ayrı durun ma arkanızda bir kıç uzatın. Kalçalarınızdan öne vücut ma bacak parmaklarınız amacıyla ulaşın. Streçliği ket ila 1 lahza tutun, sonrasında bacakları değiştirin.
- Murabba Streç: Ayaklarınız çiğin kalınlığında ayrı durun ma bacak parmaklarınız ortaya artık. Sağlam dizinizi bükün ma sağlam bacak bileğinizi sağlam elinizle karşı. Kuadriseplerinizde bir gerilim hissedene büyüklüğünde topuğunuzu kalçanıza doğru sakın. Streçliği ket ila 1 lahza tutun, sonrasında bacakları değiştirin.
- Buzağı Streç: Ayaklarınız çiğin kalınlığında ayrı durun ma bacak parmaklarınız ortaya çıkın. Kalçalarınızdan öne vücut ma bacak parmaklarınız amacıyla ulaşın. Streçliği saniyeler ila 1 lahza tutun.
- Sine gerilmesi: Ayaklarınız çiğin kalınlığında ayrı durun ma kollarınız tepeden uzatın. Parmaklarınızı mesafe verin ma gökyüzüne doğru ulaşın. Streçliği saniyeler ila 1 lahza tutun.
- Çiğin streç: Ayaklarınız çiğin kalınlığında ma kollarınız yanınızda durun. Kollarınızı tepeden kaldırın ma ellerinizi başınızın arkasına sıkıştırın. Omuzlarınızda bir gerilim hissedene büyüklüğünde dirseklerinizi hafif köylü sakın. Streçliği saniyeler ila 1 lahza tutun.
V. Esnekliği Artırın
Germe, esnekliği artırmanın arz müessir yollarından biridir. Gertiğinizde, vücudunuzdaki kasları ma tendonları uzatıyorsunuz, işte bile akım aralığınızı artırmanıza ma jurnal aktiviteleri gerçekleştirmeyi kolaylaştırmaya destek belki. Germe ek olarak ağır ma şiddeti azaltmaya ma duruşunuzu iyileştirmeye destek belki.
Germenin birnice değişik yolu vardır ma sizin amacıyla arz âlâ yol bireysel ihtiyaçlarınıza ma fitness seviyenize asılı olacaktır. Birtakım münteşir germe egzersizleri şunları ihtiva eder:
- Statik germe: Işte, mufassal bir vakit süresince bir esnemeyi tutmayı ihtiva eder (tipik olarak ket ila 1 lahza).
- Canlı germe: Işte, vücudunuzu kollarınızı yahut bacaklarınızı yellemek şeklinde bir saf harekete geçirmeyi ihtiva eder.
- PNF germe: Işte, bir esneme tutarken kaslarınıza büzülmeyi ma rahatlamayı ihtiva eder.
Gertiğinizde, vücudunuzu uymak ma ateş hissediyorsanız durmanız önemlidir. Ek olarak, kaslarınıza beis verebileceğinden, gerginlikler esnasında vücudunuzu zıplamaktan yahut sarsmaktan bile kaçınmalısınız.
Tertipli olarak çekmek, esnekliğinizi artırmanıza ma vücudunuzu henüz zarif ağıl getirmeye destek belki. Aynı zamanda, esnekliğin özü başına bir erek olmadığını anımsamak önemlidir. Esneklik, öteki aktiviteleri henüz rahat ma henüz azca ağır ile gerçekleştirmenize destek olabilecek bir araçtır.
VI. Gerilmenin yararları
Germenin hem fizyolojik aynı zamanda zihinsel esenlik amacıyla birnice faydası vardır. Gerilmenin birtakım yararları şunları ihtiva eder:
- Geliştirilmiş elastikiyet
- Azaltılmış ağır
- Artan akım aralığı
- Geliştirilmiş Balans
- Azaltılmış faydalanma riski
- Geliştirilmiş mevzi
- Azaltılmış stres
- Geliştirilmiş gaflet
Germe Önlemleri
Gerilmeye başlamadan ilkin kaslarınızı kızdırmak önemlidir. Işte, yaralanmaları önlemeye destek olacaktır. Bunu hafifçe bir kardiyo yaparak yahut dar lahza yayan yapabilirsiniz.
Gertiğinizde, vücudunuzu uymak önemlidir. Ağır hissediyorsanız, gerilmeyi bırak ma dinlenin. Kendinizi fazlaca zorlamayın.
Ağır ma az az çekmek bile önemlidir. Vücudunuzu zıplatmayın yahut sarsmayın. Işte bile yaralanmalara niçin belki.
İşte gerilirken katılması ihtiyaç duyulan birtakım sürme önlemler:
- Bir antrenmandan sonrasında gerilmeyin. Gerilmeden ilkin minimum 24 sayaç bekleyin.
- Bitkin yahut ahvalruhiye altında hissediyorsanız germeyin.
- Antipatik havalarda gerilmeyin.
- Bir seferde 10 dakikadan artık gerilmeyin.
Işte önlemleri izleyerek yaralanmaları önlemeye ma esnekliğinizi artırmaya destek olabilirsiniz.
Hissedar germe hataları
İşte kaçınmanız ihtiyaç duyulan birtakım münteşir germe hataları:
- Oldukca mufassal vakit bir streç ağrımak
- Gerilirken zıplamak
- Çılgın germe
- Antipatik kasları çekmek
- Bir antrenmandan sonrasında çekmek
Işte münteşir germe hatalarından iyi mi kaçınacağınız ile alakalı daha çok informasyon amacıyla lütfen germe hataları sahife.
Hangi çoğunlukla germelisiniz?
Hangi sıklıkta germeniz gerektiği sorusuna birnumara bedene uyan bir yanıt yoktur. Germe rutininizin sıklığı bireysel ihtiyaçlarınıza ma hedeflerinize asılı olacaktır.
Germe hikayesinde yeniyseniz yahut bir yaralanmadan kurtuluyorsanız, usulca adım atmak ma zamanla germe rutininizin sıklığını ma yoğunluğunu az az arttırmak önemlidir. Ek olarak rastgele bir ateş yaşarsanız vücudunuzu dinlemeli ma gerilmeyi bırakmalısınız.
Umumi fitness ma elastikiyet amacıyla, bir çok bilirkişi haftada minimum 3 kere gerilmenizi önerir. Sadece, bir sporcuysanız yahut muayyen elastikiyet hedefleriniz var ise, henüz germeniz gerekebilir.
İşte hangi sıklıkta germeniz gerektiğine müstenit birtakım umumi yönergeler:
- Germe hikayesinde yeniyseniz, haftada 2-3 kere gererek başlayın.
- Germe rutininizin sıklığını zamanla kademeli olarak artırın.
- Rastgele bir ateş yaşarsanız vücudunuzu kulak verin ma gerilmeyi bırakın.
- Bir sporcuysanız yahut muayyen elastikiyet hedefleriniz var ise, henüz germeniz gerekebilir.
İşte emin ma müessir bir halde çekmek amacıyla birtakım ipuçları:
- Gerilmeden ilkin kaslarınızı ısıtın.
- Gererken zıplamayın.
- Seçkin streç 10 ket süresince tutun.
- Seçkin streç 2-3 kere tekrarlayın.
- Rastgele bir ateş yaşarsanız vücudunuzu kulak verin ma gerilmeyi bırakın.
Germe, sıhhatli bir fitness rutininin mühim bir parçasıdır. Işte ipuçlarını izleyerek, esnekliğinizi ma umumi sağlığınızı çoğaltmak amacıyla emin ma müessir bir halde gerilebilirsiniz.
S: Esneklik ma elastikiyet arasındaki ayrım nelerdir?
C: Esneklik, eklemlerinizi anda bir akım aralığında akım ettirme kabiliyetidir. Esneklik, kaslarınızın gerildikten sonrasında özgün uzunluğuna deveran kabiliyetidir.
S: Esnekliğimi iyi mi geliştirebilirim?
C: Esnekliğinizi artırmanın, germe, yoga ma büy iç düşmek suretiyle birnice yolu vardır. Germe, esnekliğinizi iyileştirmenin mükemmel bir yoludur, sadece yaralanmayı karşılamak amacıyla ağır ma tetik bir halde yapmanız önemlidir.
S: Hangi çoğunlukla germeliyim?
C: Amerikan Yöndün Hekimliği Koleji, haftada minimum 2-3 kere gerilmeyi önerir. Aynı zamanda, bir sporcuysanız yahut hasis kaslarınız var ise henüz germeniz gerekebilir.
0 Yorum