- İi. Yatma vakti rutininin önemi
- III. Rahatlatıcı bir yatma ortamı görüntülemek
- IV. Insicamlı bir yatma tarihi ma ikaz tarihi dakikleştirmek
- V. Bebeğinizin mutlak uykuya dalmasını bulmak
- İi. Yatma vakti rutininin önemi
- III. Rahatlatıcı bir yatma ortamı görüntülemek
- IV. Insicamlı bir yatma tarihi ma ikaz tarihi dakikleştirmek
- V. Bebeğinizin mutlak uykuya dalmasını bulmak
- VI. Uyku regresyonlarıyla boğuşmak
- Vii. Münteşir uyku sorunları ma çözümleri
- Bir doktora hangi vakit görülmeli
- İkizlerin yahut katların anne babaları için ipuçları
Çocuğunuzun akşam süresince uyumasını bulmak cebir belki, sadece mutlaka mümkündür. Birazcık gayret ile, çocuğunuzun akşam süresince uykuya dalmasına ma uykuya dalmasına destek olacak bir yatmadan rutin oluşturabilirsiniz.
Işte klavuz, evladınız için müsekkin bir yatma rutini kurmak için ihtiyacınız olan bütün detayları elde edecektir. Yatma vakti rutininin öneminden paycı uyku sorunlarıyla başa çıkmaya büyüklüğünde seçkin şeyi ele alacağız.
Bu nedenle çocuğunuzu akşam süresince uyumaya hazırsanız, okumaya bitmeme edin!
Hem çocuklar bununla birlikte yetişkinler için âlâ bir akşam uykusu ahzetmek fazlaca önemlidir. Çocuklar yeterince uyuyamadıklarında, okulda özen etmede güçlük, sinirlilik ma alışkanlık sorunları dahi iç gezmek suretiyle bir saf problem yaşayabilirler.
Çocuğunuzun yeterince uyku almasını sağlamanın maruzat âlâ yollarından biri, müsekkin bir yatma rutini oluşturmaktır. Yatma vakti rutini, yatmadan önce çocuğunuzla rahatlamalarına ma uykuya hazırlanmasına destek gezmek için yapmış olduğunuz bir saf aktivitedir.
Insicamlı bir yatmadan rutin izleyerek, çocuğunuzun muayyen aktiviteleri uyku ile ilişkilendirmeyi öğrenmesine destek olabilirsiniz. Işte, uykuya dalmalarını ma akşam süresince uykuda kalmalarını kolaylaştıracaktır.
İi. Yatma vakti rutininin önemi
Bir yatmadan rutinin çocuklar için mühim olmasının dar sebebi vardır. ilk başlarda, bir yatmadan rutin uykuya kestirme sakinleştirici ma rahatlatıcı bir yaratmaya destek belki.
İkincisi, bir yatmadan rutin çocuğunuzun muayyen aktiviteleri uyku ile ilişkilendirmeyi öğrenmesine destek belki. Işte, uykuya dalmalarını ma akşam süresince uykuda kalmalarını kolaylaştıracaktır.
Üçüncüsü, bir yatmadan rutini tertipli bir uyku programı yapmaya destek belki. Evladınız yatağa gittiğinde ma seçkin devir tıpkı saatte uyandığında, vücutları uykuyu isteklendirme etmeye destek olan bir hormon olan melatonin üretmeye başlayacaktır.
En son, bir yatmadan rutin stres ma kaygıyı azaltmaya destek belki. Evladınız yatmadan önce hangi bekleyeceğini bildiğinde, uykuya dalma hikayesinde endişelenme olasılıkları henüz birkaç olacaktır.
III. Rahatlatıcı bir yatma ortamı görüntülemek
Çocuğunuzun uyuduğu , uykuya dalma ma uykuda kalma kabiliyetleri üstünde mühim bir etkiye haiz belki. Evladınız için rahatlatıcı bir yatma ortamı kurmak için dar emare:
- Çocuğunuzun döşek odasının kaba, ağızsız ma salkın olduğu için güvenli olun.
- Oyuncaklar, çıncalık cihazlar ma kitaplar şeklinde çocuğunuzun döşek odasından bütün özen distribütör unsurları kaldırın.
- Rahatlatıcı bir hava yaratmaya destek gezmek için rahat şamata makinesi yahut sakinleştirici küy kullanın.
- Çocuğunuzun yatmadan rutinini günden güne insicamlı tutun.
IV. Insicamlı bir yatma tarihi ma ikaz tarihi dakikleştirmek
Çocuğunuzun âlâ bir akşam uykusu almasına destek olmanın maruzat âlâ yollarından biri, insicamlı bir yatma ma ikaz tarihi ayarlamaktır. Evladınız yatağa gittiğinde ma seçkin devir tıpkı saatte uyandığında, vücutları uykuyu isteklendirme etmeye destek olan bir hormon olan melatonin üretmeye başlayacaktır.
Çocuğunuzun yeterince uyuması için yeterince asker bir yatmadan önce kura çekmek önemlidir. Milli Uyku Vakfı, 6-12 gözyaşı arası evlatların gecelik 9-12 sayaç uyku almasını önermektedir.
Bir yatmadan önce, hafta sonları hatta olası olduğunca yapışın. Işte, çocuğunuzun tertipli bir uyku programı geliştirmesine destek olacaktır.
V. Bebeğinizin mutlak uykuya dalmasını bulmak
Hususiyet | Yanıt |
---|---|
Çağa uykusu | Bir yatma vakti rutininin önemi, rahatlatıcı bir yatma ortamı halk, insicamlı bir yatma tarihi ma ikaz süresi ayarlaması, bebeğinizin mutlak olarak uykuya dalmasını, uyku regresyonları, münteşir uyku sorunları ma çözümleriyle uğraşmasını, hangi vakit bir doktora bakacağınız, ipuçları için ipuçları İkizlerin yahut katların anne babaları |
Yatmadan rutin | Bir yatma vakti rutininin önemi, rahatlatıcı bir yatma ortamı halk, insicamlı bir yatma tarihi ma ikaz süresi ayarlaması, bebeğinizin mutlak olarak uykuya dalmasını, uyku regresyonları, münteşir uyku sorunları ma çözümleriyle uğraşmasını, hangi vakit bir doktora bakacağınız, ipuçları için ipuçları İkizlerin yahut katların anne babaları |
Bala Uykusu | Bir yatma vakti rutininin önemi, rahatlatıcı bir yatma ortamı halk, insicamlı bir yatma tarihi ma ikaz süresi ayarlaması, bebeğinizin mutlak olarak uykuya dalmasını, uyku regresyonları, münteşir uyku sorunları ma çözümleriyle uğraşmasını, hangi vakit bir doktora bakacağınız, ipuçları için ipuçları İkizlerin yahut katların anne babaları |
Çağa uykusu | Bir yatma vakti rutininin önemi, rahatlatıcı bir yatma ortamı halk, insicamlı bir yatma tarihi ma ikaz süresi ayarlaması, bebeğinizin mutlak olarak uykuya dalmasını, uyku regresyonları, münteşir uyku sorunları ma çözümleriyle uğraşmasını, hangi vakit bir doktora bakacağınız, ipuçları için ipuçları İkizlerin yahut katların anne babaları |
Uyku eğitimi | Bir yatma vakti rutininin önemi, rahatlatıcı bir yatma ortamı halk, insicamlı bir yatma tarihi ma ikaz süresi ayarlaması, bebeğinizin mutlak olarak uykuya dalmasını, uyku regresyonları, münteşir uyku sorunları ma çözümleriyle uğraşmasını, hangi vakit bir doktora bakacağınız, ipuçları için ipuçları İkizlerin yahut katların anne babaları |
İi. Yatma vakti rutininin önemi
Yatmadan önce rutin, yatmadan önce çocuğunuzla yapmış olduğunuz bir saf sakinleştirici aktivitedir. Çocuğunuza rüzgarın ma uykuya hazırlanma zamanının geldiğini belirti etmenize destek sunar. Bir yatmadan rutin şunları içermelidir:
- Hamam yahut Duş
- Bir masaj
- Bir Öykü
- Ağızsız Bir Liet
- Banyo bir testi benzin
Bir yatmadan rutin sakinleştirici ma rahatlatıcı olmalı ma seçkin akşam bununla birlikte yapılmalıdır. Işte, çocuğunuzun bir rutine girmesine ma henüz rahat uykuya dalmasına destek olacaktır.
III. Rahatlatıcı bir yatma ortamı görüntülemek
Rahatlatıcı bir yatma ortamı, bebeğinizin yahut çocuğunuzun henüz rahat uykuya dalmasına destek belki. İşte küçük olanınız için sakinleştirici bir saha görüntülemek için dar emare:
- Odanın kaba, ağızsız ma salkın olduğu için güvenli olun.
- Gürültüyü engellemeye destek gezmek için rahat şamata makinesi yahut sakinleştirici küy kullanın.
- Işıkları kısın ma yatmadan önce temiz ekranlar kullanmaktan kaçının.
- Çocuğunuza uyku zamanının geldiğine belirti fail bir yatmadan rutin oluşturun.
Işte ipuçlarını izlem ederek, çocuğunuzun yatmadan önce olumlu bir muamele kurmasına ma âlâ bir akşam uykusu almasına destek olabilirsiniz.
IV. Insicamlı bir yatma tarihi ma ikaz tarihi dakikleştirmek
Çocuğunuzun âlâ bir akşam uykusu almasına destek gezmek için yapabileceğiniz maruzat mühim şeylerden biri, insicamlı bir yatma ma ikaz tarihi ayarlamaktır. Işte, çocuğunuzun vücudunun tertipli bir uyku-uyanık döngüsüne girmesine destek olacaktır.
Çocuğunuzun yatmadan önce, yaşlarını ma inkişaf aşamalarını dikkate ahzetmek önemlidir. Sözgelişi, yenidoğanların ma dinç bebeklerin günde ortalama 16-18 sayaç uyumaları gerekirken, küçük evlatların günde ortalama 12-14 sayaç ihtiyacı vardır. Evladınız yaşlandıkça henüz azca uykuya gereksinim duyacaklar.
Ailenizin programı için çalışan bir yatmadan önce bile önemlidir. Jurnal hizmet yahut anaokuluna giden bir evladınız var ise, yatmadan önce okuldan önce yeterince uyuyacak biçimde ayarlamanız gerekebilir.
Bir yatmadan önce, hafta sonları hatta olası olduğunca asılı kalmanız önemlidir. Işte, çocuğunuzun vücudunun tertipli bir uyku-uyanık döngüsüne girmesine destek olacaktır.
Insicamlı bir yatmadan önce, insicamlı bir ikaz tarihi dakikleştirmek dahi önemlidir. Işte, çocuğunuzun vücudunun tertipli bir uyku-uyanma döngüsüne girmesine ma yarın uyanmalarını kolaylaştırmasına destek olacaktır.
Çocuğunuzun ikaz zamanını belirlerken, yaşlarını ma inkişaf aşamalarını dikkate ahzetmek önemlidir. Sözgelişi, yenidoğanlar ma dinç bebekler seçkin 2-3 saatte bir uyanmalıdır. Evladınız yaşlandıkça, henüz ayrıntılı zaman uyuyabilecekler.
Ailenizin programı için çalışan bir ikaz tarihi kura çekmek bile önemlidir. Jurnal hizmet yahut anaokuluna giden bir evladınız var ise, devir süresince fazlaca bitkin olmayacak biçimde ikaz sürelerini ayarlamanız gerekebilir.
Bir ikaz tarihi seçtikten sonrasında, hafta sonları hatta olası olduğunca asılı kalmanız önemlidir. Işte, çocuğunuzun vücudunun tertipli bir uyku-uyanık döngüsüne girmesine destek olacaktır.
V. Bebeğinizin mutlak uykuya dalmasını bulmak
Bebeğinizin akşam süresince uyumasına destek gezmek için yapabileceğiniz maruzat mühim şeylerden biri, onlara mutlak uykuya dalmayı öğretmektir. Işte, beşiğinde yahut yatağınızda yardımınız olmadan uykuya dalabildikleri anlama gelir.
Bebeğinizin mutlak olarak uykuya dalmayı öğrenmesine destek gezmek için yapabileceğiniz dar husus mevcut.
- Bir yatmadan rutin oluşturun. Bir yatmadan rutin, bebeğinize döşek zamanının geldiğine belirti etmeye destek sunar. Hamam, masaj ma bir öykü kıraat şeklinde dar rahatlatıcı etkinlik içermelidir.
- Insicamlı bir yatma tarihi ma ikaz tarihi ayarlayın. Işte, bebeğinizin tertipli bir uyku programına girmesine destek olacaktır.
- Rahatlatıcı bir yatma ortamı oluşturun. Bebeğinizin döşek odasının kaba, ağızsız ma salkın olduğu için güvenli olun.
- Yatmadan önce bebeğinizi ifrat uyarmayın. Yatmadan önce yüce sesle baziçe oynamaktan yahut TV izlemekten kaçının.
- Sabırlı ol. Bebeğinizin mutlak uykuya dalmayı öğrenmesi dar hafta sürebilir.
VI. Uyku regresyonlarıyla boğuşmak
Uyku regresyonları gelişmenin düzgüsel bir parçasıdır ma seçkin yaşta ortaya çıkabilir. Çoğu zaman çocuğunuzun rutininde jurnal hizmet yahut meslek öncesi, diş çıkarma yahut rahatsızlık şeklinde değişikliklerden oluşur. Uyku regresyonu esnasında, evladınız geceleri henüz kesif uyanabilir yahut uykuya dalmakta güçlük çekebilir.
İşte uyku regresyonlarıyla başa üremek için birtakım ipuçları:
- Hafta sonları hatta çocuğunuzun düzgüsel yatma zamanına ma ikaz zamanına bağlı kalınca.
- Çocuğunuzun yatmadan önce sarılmasına destek gezmek için rahatlatıcı bir yatma rutini oluşturun.
- Çocuğunuza biberon, banyo bir hamam yahut merhametli bir oyuncak şeklinde rahatlık önlemleri sunun.
- Sabırlı ma destekleyici olun. Uyku regresyonları geçicidir ma nihayetinde geçecektir.
Vii. Münteşir uyku sorunları ma çözümleri
Bebekleri ma küçük evlatları etkileyebilecek bir saf münteşir uyku sorunu vardır. Işte problemler şunları içerebilir:
- Uykuya cummak güçlük
- Akşam süresince kesif kesif uyanma
- Kahraman Uyanma
- Kabuslar
- Uyurgezerlik
- Döşek ıslatma
Ebeveynlerin evlatlarının işte uyku sorunlarının üstesinden gelmelerine destek gezmek için yapabileceği dar husus vardır. Bunlar şunları ihtiva eder:
- Insicamlı bir yatma rutini kurmak
- Rahatlatıcı bir yatma ortamı kurmak
- Insicamlı bir ikaz süresi dakikleştirmek
- Çocuğunuzun uykuya dalmasına destek gezmek için müsekkin teknikler kullanma
- Çocuğunuzu devir süresince bol bol talim meydana getirmeye isteklendirme demek
- Yatmadan önce kafeinden ma şekerden çekimsenmek
- Çocuğunuzun uyku sorunları kızgın yahut kalıcısa ustalaşmış arkalama arıyor
Bir doktora hangi vakit görülmeli
Evladınız âlâ uyumuyorsa ma işte kılavuzdaki bütün ipuçlarını denediyseniz, rastgele bir tıbbi sorunu ayn ardı demek için bir hekim bakmak önemlidir. Çocuğunuzun uyku problemlerine niçin olan tıbbi bir problemi olabileceğine müstenit birtakım işaretler şunları ihtiva eder:
- Uyurken soluk almanın zorluğu
- Oldukça artık saçmalıkla kanamak
- Kesif akşam idrara isabet
- Horlama
- Öksürme yahut geçimsizlik
- Ateş
- Endişe yahut bunalım
Çocuğunuzun işte semptomlardan rastgele biri var ise, rastgele bir tıbbi sorunu dışlamak için bir hekim bakmak önemlidir.
İkizlerin yahut katların anne babaları için ipuçları
Akşam süresince ikizleri yahut katları cebir belki, sadece kolaylaştırmak için yapabileceğiniz dar husus vardır.
ilk başlarda, seçkin dü çağa için insicamlı bir yatmadan rutin yapmaya çalışın. Işte, seçkin akşam tıpkı saatte uyku beklemeyi öğrenmelerine destek olacaktır.
İkincisi, bebekleriniz için rahatlatıcı bir yatma ortamı oluşturun. Işte, ışıkların karartılması, televizyonun kapatılması ma müsekkin küy kaçmak anlama gelir.
Üçüncüsü, yatmadan önce bebeklerinizi ifrat uyarmaktan kaçınmaya çalışın. Işte, kabuklu olma, yüce sesler ma temiz ışıklardan çekimsenmek anlama gelir.
Dördüncüsü, sabırlı olun. Bebeklerinizin akşam süresince uyumayı öğrenmesi birazcık vakit alabilir. Bir tek bitmeme ten ma nihayetinde neticeleri görmüş olacaksınız.
İkizlerin yahut katların anne babaları için dar sürme emare:
- Paycı mahmur yahut canip otomobil beşiği kullanmayı düşünün. Işte, uyurken bebeklerinize ayn kulak olmanızı elde edecektir ma bununla birlikte SIDS riskini azaltmaya destek belki.
- Emziriyorsanız, seçkin akşam tıpkı saatte bebeklerinizi hemşirelmeye çalışın. Işte, hemşireliği uyku ile ilişkilendirmeyi öğrenmelerine destek olacaktır.
- Cam besleme yapıyorsanız, bebeklerinize seçkin akşam bununla birlikte şişelerini vermeye çalışın. Işte, kadeh beslemeyi uyku ile ilişkilendirmeyi öğrenmelerine destek olacaktır.
- Bebekleriniz bibi geceleri kesif kesif uyanıyorsa, onları almadan uyumaya çalışın. Işte onların kendini yatıştırmayı öğrenmelerine destek olacaktır.
Akşam süresince ikizleri yahut katları cebir belki, sadece mutlaka mümkündür. Sabırlı, insicamlı ma sürekli olmayı ihmal etmeyin ma nihayetinde neticeleri görmüş olacaksınız.
S: Çocuğumun uykuya dalmasını sağlamanın maruzat âlâ yolu nelerdir?
C: Çocuğunuzun uykuya dalmasına destek gezmek için yapabileceğiniz dar husus mevcut:
- Insicamlı bir yatmadan rutinin oluşturulması
- Rahatlatıcı bir yatma ortamı görüntülemek
- Insicamlı bir yatma tarihi ma ikaz tarihi dakikleştirmek
S: Çocuğum gecenin ortasında uyanıyorsa hangi yapmalıyım?
C: Evladınız gecenin ortasında uyanıyorsa, deneyebileceğiniz dar husus mevcut:
- Fakir yahut susuz olmadıklarından güvenli gezmek için deneyin
- Güvenilir ma sevildiklerinden güvenli olun
- Mutlak uykuya dalmalarına destek olmaya çalışın
S: Çocuğumun uyku sorunları hakkındaki hangi vakit bir hekim görmeliyim?
C: Çocuğunuzun uyku problemleri:
- Jurnal faaliyetlerine karışma demek
- Az haftadan artık devam eden
- Onlara sıkıntıya niçin oluyor
0 Yorum